פורצלן למטבח – בכל הנודע למשטחי מטבח, קיים מגוון רחב ביותר של חומרי גלם זמינים בשוק
חלקם ותיקים וחלקם חדשים יחסית, ממשטחי שיש וגרניט טבעי ועד בטון או בוצ’ר עץ.
אך אין ספק כי אחד החומרים המבוקשים, המדוברים והנפוצים ביותר של ימינו הוא גרניט פורצלן למטבח.
מהו פורצלן ומה מיוחד בו?
גרניט פורצלן, שלא כמו גרניט טבעי – הוא חומר שנוצר בידי אדם.
הוא נוצר בתהליכים אינטנסיביים הכוללים שילוב של מינרלים ודבקים מיוחדים הנכבשים יחד בחום גבוה.
התוצאה המתקבלת היא משטח חזק בצורה יוצאת דופן (לכן הוא גם קיבל את הכינוי “גרניט” פורצלן), אשר ניתן לעצב אותו בשלל צבעים, דוגמאות וסגנונות.
ניתן להעניק לו מראה של שיש טבעי או של אבן ואף של חומרים רבים אחרים.
אלא שלא כמו חומרים רבים אחרים – פורצלן למטבח הוא חומר שנראה ומרגיש כמו אבן טבעית, אך יש לו יתרונות בולטים שלא קיימים בחומרים אחרים:
- זהו חומר שכמעט לא זקוק כלל לתחזוקה.
- הוא מגיע במגוון רחב של צבעים ודוגמאות.
- ניתן להתאים אותו לכל סגנון עיצוב מטבחים.
- הוא קשה ועמיד משמעותית יותר מחומרים אחרים.
- אנטיבקטריאלי, כלומר – דוחה מזהמים.
- פורצלן הוא גם לא נקבובי כמו חומרים אחרים ולכן אינו סופח מים ונוזלים אחרים, מה שמקל על הניקיון שלו.
- קל לנקות אותו כי הוא לא רגיש לחומרי ניקוי כמו אבן טבעית.
- בנוסף, פורצלן עמיד בפני חום וקרינת UV כך שהוא אידיאלי לתנאי המטבח וצפוי לשמור על היופי המקורי שלו לשנים רבות.
האם פורצלן מתאים למטבח שלי?
בחירה של משטח מתאים למטבח עוסקת באיזון בין פונקציונליות ליופי ולכן,
למרות היתרונות הרבים של גרניט פורצלן – כדאי לבדוק עם מומחים ובעלי מקצוע,
אם זה אכן המשטח המתאים ביותר למטבח שלכם.
הבחירה הנכונה ביותר של משטח שיש למטבח מבוססת על העדפות וצרכים אישיים של בעלי הבית
וכדאי להכיר את היתרונות והחסרונות של משטחים נוספים כדי לבחור נכון.
הצוות המקצועי של שיש רבינסקי, עם ניסיון ומומחיות של שנים רבות בתחום השיש ומשטחי מטבח,
עומד לרשותכם וישמח לסייע לכם בבחירה נכונה.
ניתן לעקוב אחרינו גם בעמוד האינסטגרם של שיש רבינסקי